Glysis (konstgräs)
2 september 2017
16:00

Referat: Strands IF - Fagersta Södra IK

Det blev delad pott för Södra I mötet mot IF Strand på bortaplan då matchen slutade 1-1 . Första halvlek var ett enda långt sömnpiller där det inte skapades några farligheter alls. Närmast var Johannes Körkkö som slog in bollen i mål men blev avvinkad för offside. 0-0 I halvtid. Andra halvlek är mer händelserik och Strand får en chans direkt när man får ett friläge men Arman I Södramålet gör en jätteräddning på läget. Strand gör också 1-0 i den 54:e minuten då man får ännu ett friläge och den här gången så dunkar spelaren upp bollen i nättaket bakom en chanslös Arman. Nästa smäll kommer i den 66:e minuten då Artur Poghosyan går upp i en höjdduell med 2 andra spelare och det slutar så olyckligt att Artur får en rejäl smäll i huvudet och blir liggande på plan. Matchen avbryts I väntan på Ambulans. Spelet återupptas efter 25 min ca och Södra tar tag i kommandot och jagar kvittering . Och det blir Jocke Larsson som gör kvitteringsmålet . Jocke får en passning i sedled från Theo Hellgren och från ca 35-40 så ser Jocke att målisen i Strand är felplacerad och drar iväg bollen mot första stolpen som går in i mål . Södra får ett jätteläge att ta ledningen då William Klasén är helt fri men Willes skott räddas av målisen . Inbytte 16 årige Ervin Agic gör 2-1 för Södra men även detta mål blir avvinkad för offside och den här gången var det direkt felaktigt. Wille får ett fint läge att avgöra på övertid men Willes skott går strax över. Matchen slutar 1-1.

Det här var ingen höjdarmatch utav Södra som gjorde en blek första halvlek hade chanser i andra att avgöra men det ville sig inte i avslutslägena.
Bäst i Södra var Arman I målet och Jocke Larsson,Jimmy Jönsson och Zacke Ström .

Bolligan 2017
3 Bollar Zakarias Ström
2 Bollar Jimmy Jönsson Jocke Larsson
1 Boll Arman Ye och Essi Hosaini

Nästa match För Södra är sponsormatchen nu på Lördag den 2/9 kl 15 då det är fri entre till matchen